Fişekhane Caddesi, Türkçü Sokak, Aral Apt. No : 2 K: 4 D: 7 Bakırköy - Istanbul
tr

KAPLAN New York Dil Okulu Central Park Konumu

Kaplan New York dil okulu,  New York şehrinin kalbi olan Manhattan adasında Central Park’ın hemen yanı başında Amerika’yı keşfeden Christof Columbus’un adından almış olan Columbus Circle köşesindedir.

Kaplan New York dil okulu sadece Central Park’a konumu ile değil hemen meşhur Broadway yolu üzerine muhteşem Times meydanına birkaç dakika uzaklıktadır.Okulun çevresinde paha biçilemeyen tarihi yapılarıyla birlikte adeta kendinizi bir New Yorker olarak hissettirebilecek bir havada eğitim verme şansını öğrencilerine sunmaktadır.

Ayrıca alışverişin kalbinin attığı 5. Caddeye rahatlıkla ulaşabilir alışverişinizin tadını çıkarabilirsiniz. Eğer daha fazla açıklama gerekirse 5. Cadde’de Rockfeller Center’a uğrayıp dinlenebilir NBC stüdyolarına yakından inceleyip Saks Company ’de dünyaca ünlü tüm markaları rahatlıkla bulabilirsiniz. Ardından 5. Caddenin akıntısıyla Empire State binasında New York şehrini ayaklarınızın altında hissedebilirsiniz.

New York şehrine göz atmadan önce herkesin kolaylıkla hayatının bir zamanında isminin duyduğu dünyanın en büyük parkları olan Central Parkta yürümeyi veya dolaşmayı hayal etmiştir. Bu duygu ile Kaplan hemen yanında öğrencilerine dil eğitimi fırsatını vermektedir.

Kaplan New York dil okulu sadece kalitesinden değil her zaman şehirde bulunduğu konum itibari ile de öğrencilere muhteşem bir hayat deneyimi kazandırır. New York şehrinde Manhattan adasında dil okulu olarak ilk karşımıza çıkan konum, kalite ve eğitim açısından parmak ile gösterilen ilk dil okulları arasında gösterilmektedir.

KAPLAN New York Dil Okulu Ulaşım

Kaplan New York dil okuluna konum olarak bakıldığında birçok ulaşım alternatifi sizi rahatlıkla okula ulaştıracaktır.

New York’un efsane ulaşım araçları olan sarı taksiler hem ucuzluğuyla hem de rahat bir yolculuk ile sizi Kaplan New York dil okuluna getirebilir. Ancak ”dil okuluna ulaşım için her gün taksiye mi bineceğiz ? ” dediğinizi duyar gibiyim 🙂 Tabi ki bu durum biraz pahalı olabilir.

Metro

Bunun için New York’un metro ağ sistemini kullanmak hem hızlı hem de ekonomik bir toplu taşıma aracı olarak hemen bir seçenek. Uyumayan şehir olarak tabir edilen New York neredeyse günün her saatinde metro ile ulaşım sağlanabilir.

New York’un metro ağ sistemi adeta bir yer altı şehri olarak karşımıza çıkmaktadır. İçerisinde onlarca aktarma durakları sizi istenen bölge hızlı bir şekilde götürmek için arı gibi çalışan metrolar ile donatılmıştır. Bunun için metrolarda seyahat edebilmek için Metro Card satın almanız gerekmektedir.

Bu kartlar dünyanın her yerinde olduğu gibi tek kullanımlık haftalık ve aylık olarak size kullanma seçeneği sunmaktadır. Tek kullanımlık olan kartın ücreti 2.75$ haftalık olan kart kullanım ücreti 33$ aylık kullanım olan kart ücreti ise 133$ olarak karşımıza çıkmaktadır. Haftalık ve aylık olan kartlar sınırsız bir şekilde seyahat etmenizi sağlayan kart olarak kaşımıza çıkmaktadır.

New York Metrosu

New York Metrosu

KAPLAN New York Dil Okulu

Kaplan New York dil okulu dünyada kendini kanıtlamış bir dil okulu olarak karşımıza çıkmaktadır. Geçmişten gelen tecrübesi ile birlikte tarihi 1938 yılına kadar dayanmaktadır. Kaplan adını geçmişte Amerika’ya göç eden ve kurucusu Stanley KAPLAN isimli bir öğretmenden almıştır. Amerika’ya geldiği dönemde üniversite eğitimi almak isterken kendisine sürekli ingilizce yetersizliği ile bir sorun çıkmıştır. Bunun üzerine ingilizce eğitimine özel bir ilgi ile yoğunlaşmış ve bundan sonra göçmen olarak gelen kişilerin ingilizce sorunsalına takılmadan kolay bir şekilde üniversiteye direkt geçiş için çabalar sarf etmiştir.

Bu dönemde o kadar profesyonel bir yapıyla giderken birden kuruma dönüşen bir eğitim sistemini oluşturmuştur. Kaplan New York dil okulu o günlerin tecrübeyle günümüze kadar eğitim veren ve kalitesinden kesinlikle ödün vermeyen ilk sıralarda karşımıza çıkan dil okulu olmuştur. Kaplan, modern eğitim sistemlerine karşılık olarak akıllı tahtalar ile donatılmış ferah sınıflarda ders vermektedir.

New York’da yaşam maliyetleri

Kaplan New York dil okulu,  haftalık olarak 5 gün aktif olarak ders vermektedir. İlk olarak karşımıza ulaşım giderleri çıkmaktadır. Bu gider aylık olarak 133$ olarak karşımıza çıkmaktadır. Sabah kalktığımızda marketten alınan mısır gevreği ve süt, meyve salatası veya geleneksel donut olarak atıştırma yaptığımızı düşünerek ortalama giderimiz günlük 4 veya 5$ civarına kadar düşürebilirsiniz. Ben öğrencilik yıllarımda kesinlikle bu şekilde devam ettim. Ancak bu daha fazla bir bütçeye sahipseniz daha farklı senarayoları da gerçekleştirebilirsiniz 🙂

Yemekler

Öğle yemeği çok çeşitli olmakla birlikte fiyat aralığı da değişmektedir. Ortalama menülere baktığımızda 10-20$ aralığında olmaktadır. Fakat sokak lezzetlerinden vazgeçmem diyenler için çok hesaplı ve lezzetli yemekler de mevcuttur. Ortalama olarak 5-10$ arasında olmaktadır.

Akşam yemeğini öğle yemeği ile aynı miktarlarda hesaplanabilir. Fakat bu duruma ek olarak kendi mutfağınıza sahipseniz kendiniz de çok rahat yemek pişirerek bu durumu 5-10$ aralığına indirebilirsiniz.

Toplam olarak incelediğimizde sabah, öğle ve akşam 600-1000$ arasında değişim göstermektedir. Fakat konaklama seçeneklerinde aile yanı tercihlerinde sabah ve akşam yemeği dahil olduğu düşünülürse bu durum karşımıza 250-600$ olarak hesaplamak mümkün olabilir. Yemek yemenin dışında sosyal alanlarda ortalama olarak kahve kültürü ön plana çıkmaktadır. Ortalama olarak kahveye ödenen miktar 1-6$ arasında değişmektedir.

New York Gece Hayatı

Gece hayatına bir göz atarsak ortalama içecekler 8-12$arasında değişmektedir. Yukarıdaki harcamalar ortalama olarak hesaplandığı için bazı bireyler daha az bazı bireyler için daha fazla hesaplanması mümkün olabilir.

İngilizce Eğitim Türleri (Genel-Yarı Yoğun ve Yoğun)

Kaplan International dil okulu central park kampüsünde eğitim türlerinde ilk sırada Genel İngilizce olarak incelediğimizde karşımıza temel ihtiyaçlarımızı Kaplan New York dil okulu kendi metotlarıyla birlikte öğrencilerine öğretme biçimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Haftalık olarak 20 saatlik bir ders içeriği olarak öğrencilerine sunmaktadır. Ders etkinliği dışında öğretmenler ile birlikte her zaman iletişim kurma özgürlüğünü size sunmaktadır. Örneğin dersin bir kısmını Central Park’ın içerisinde doğal ortama uygun kahve eşliğinde işleme imkanını sizlere sunmaktadır.

Genel İngilizce

Kaplan International dil okulu central park kampüsünde yarı yoğun ingilizce programı haftalık 27 ders saati olarak karşımıza çıkmaktadır. Genel ingilizce aktiviteleri dışında farklı sınıflar ile bütünleşerek size eğitimi her seviyede empoze etme eğiliminde bulunurlar. Bu eğitim içeriği farklı seviyelerdeki bireyleri buluşturup İngilizceyi öğrenciler arasında da eğitim amacı güdülmüştür. Örneğin bir grup oluşturup haftalık dergi çıkartma etkinliği düzenlenebilir ve herkese ortak görev ile grup çalışmasıyla hem ders içi hem de ders dışı etkinlik olarak karşımıza çıkabilir.

Yoğun İngilizce

Kaplan New York dil okulu Central Park kampüsünde yoğun ingilizce seçeneği sabah ve öğleden sonra dersleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Tam günlük eğitim olarak açıklayabileceğimiz eğitim seçeneği ile haftalık 35 saat eğitim seçeneğini öğrencilerine sunmaktadır.

TOEFL ve Cambridge

Kaplan New York dil okulu central park kampüsünde TOEFL ve Cambridge sınavlarına hazırlık programları yoğun ingilizce programları ile aynı kategoride buluşmaktadır. Sınava yönelik ince ayrıntıları istediğiniz hedeflere uygun olarak verilen eğitim seçeneğidir.

Kaplan Gmat Kursları New York

Kaplan New York dil okulu central park kampüsünde, GMAT hazırlık programları Kaplan dil okulunu eşsiz ve benzersiz yapan okullar arasında yer alır. Üniversite programlarında yüksek lisans yapmak isteyen öğrencilere bazı üniversiteler tarafından istenen uluslararası temel sosyal bilimler yetenek sınavı eğitime de öğrencilerine sunmaktadır.

Kaplan New York dil okulu central park kampüsünde iş ingilizcesi bölümü özellikle profesyonel hayattaki öğrencilerine uygun olarak sunduğu özel programlar arasında yer almaktadır.

Kapasite ve Diğer Kurslar

Kaplan New York dil okulunda yaklaşık olarak 250 civarı öğrenci kabul etmektedir. Ayrıca 12 farklı seviyelere uygun sınıfları mevcuttur. Bu sınıfların içerisinde kategorilere değinmek gerekirse birçok dünya standardına uygun olarak eğitim verilmektedir. Bu eğitim kategorileri şöyle sıralamak mümkün olabilir; Genel İngilizce, yarı yoğun ingilizce, yoğun ingilizce, TOEFL hazırlık ingilizcesi, iş ingilizcesi, Cambridge sınavlarına hazırlık, GMAT hazırlık ve TOEIC hazırlık özel sınıfları bulunmaktadır.

KAPLAN New York Dil Okulunun Central Park Konaklamaları

Kaplan New York dil okulu central park kampüsünde öğrencilerine çeşitli konaklama çeşitleri sunmaktadır. Bunları iki grupta toplamak mümkün olmaktadır. Bu seçenekler Aile Yanı konaklama ve Öğrenci Yurdu Konaklaması olarak tanımlayabiliriz.

Aile yanı konaklama seçeneğinde Kaplan New York dil okulu standartlarına uygun aileler arasında özenle seçilmiş kişiler arasında olmaktadır. Aile yanı konaklamasında sabah ve akşam yemeği seçenekleri bulunmaktadır. Öğrenciler açısından ingilizce geliştirme ve ekonomik açıdan önemli bir konaklama seçeneği olarak karşımıza çıkmaktadır.

Öğrenci yurtları konaklaması ise Kaplan International Dil Okulu Central Park Kampüsüne oldukça yakın kapıda lobisi olan güvenlikli binalarda konaklama seçeneği sunan bir hizmettir. Öğrenci yurdu konaklamaları tek kişiliktir.

Kaplan New York  Video

Edu Vizyon İletişim

Ayrıca bunlara ek olarak Edu Vizyon yurtdışı eğitim danışmalığının yukarıdaki konaklamalara ek olarak uygun ve konfor seçenekler de sunmaktadır. Maliyet açışından oldukça uygun konaklamaları sizler için rezervasyon yapmaktadır.

Yukarıdaki bilgiler ışığında Kaplan Amerika dil okulları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler için bizlere 0 212 543 58 06 veya 0533 196 6573 no’lu numaradan bizimle her zaman iletişim kurabilir, Edu Vizyon yurtdışı eğitim danışmanlığı şubelerini ziyaret edebilirsiniz.

Ücretsiz yurtdışı eğitim danışmanlığı hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için bizi arayabilirsiniz:
Whatsapp Görüşmesi
1
1 Okunmamış Mesajınız Var !
Edu Vizyon 0 535 712 07 90
Edu Vizyon'a hoş geldiniz!
Canlı, gerçek bir kişi ile hiç bir yükümlülük altına girmeden şimdi görüşebilirsiniz.
Size nasıl yardım edebiliriz?