0 212 543 58 06

Sosyal Medyada Biz}

Yurtdışı Eğitim Kampanyaları
İngiltere, Amerika, Kanada, Avustralya ,İrlanda , Almanya ve Malta'da ihtiyaç ve beklentilerinize en uygun yurtdışı eğitim programları için bizlere size en yakın şubelerimiz kanalıyla ulaşabilirsiniz. Edu Vizyon yurtdışı eğitim danışmanlığı, İstanbul Bakırköy Merkez Ofis, İstanbul Beşiktaş , Ankara Ofis ve Kocaeli Şubeleri ile hizmetinizde.
İNDİRİMLİ YURTDIŞI DİL OKULLARI

İngiltere eğitim vizesi ve vize başvuru evrakları

İngiltere öğrenci vizesi bilgileri

İngiltere için üç farklı kategoride öğrenci vizesi bulunmaktadır. Çünkü İngiltere’de kalma süresine göre vize tipleri değişiklik göstermektedir. 6 ay, 6 aydan kısa veya 6 aydan uzun süreli gibi..

İngiltere Öğrenci Vizeleri ve Detayları;

Student Visitor Visa (İngiltere ziyaretçi öğrenci vizesi )

  • İngiltere’de 6 aydan kısa bir süre için dil eğitimi almak için, İngiltere Ziyaretçi Öğrenci Vize başvurusu uygundur.
  • Öğrenci Ziyaretçi Vizesi en fazla 6 aylık bir süreyi içerir, süresi uzatılamaz.
  • Ziyaretçi Öğrenci Vizesi ile İngiltere’ye giden öğrencilere çalışma izni verilmemektedir.
  • Vize ücreti için £ 83 ödenmektedir. ( 132 USD )
  • Tercihen vize başvurusunun gidiş tarihinden 3 ay önce yapılması uygundur.
  • Vize başvurusu sonrası genellikle 3  -4  hafta içerisinde sonuç açıklanmaktadır. Fakat bazen İngiltere Konsolosluğu ek süreye ihtiyaç duymaktadır.

Extended Student Visitor Visa (Uzatmalı Ziyaretçi Öğrenci Vizesi)

  • İngiltere’de 6 aydan daha uzun en az 11 aylık bir süre için dil eğitimi almak için uygun olan vize türüdür.
  • Uzatmalı Ziyaretçi Öğrenci Vizesi 11 aylık bir süreyi içerir.
  • Ziyaretçi Öğrenci Vizesi ile İngiltere’ye giden öğrencilere çalışma izni verilmemektedir.
  • Vize ücreti için £ 150 ödenmektedir.

İngiltere Genel Öğrenci Vizesi – Tier 4 General Student Visa

İngiltere’de 6 aydan daha uzun bir süreyle İngiltere’de eğitim almayı düşünüyorsanız (lisans, Foundation Program, kurs vb.); Genel Öğrenci Vizesine başvurabilirsiniz.

Genel Öğrenci Vizesi onaylanan başvuru sahipleri, kursları başlangıç tarihlerinden en erken bir ay önce İngiltere’ye giriş yapabilirler. Eğer kurs süresi 6 ay veya 6 aydan daha kısa ise kurs başlamadan 1 hafta öncesinde, eğer kurs süresi 6 aydan daha uzun bir süreyi içeriyorsa kurs başlamadan 1 ay öncesinde ülkeye giriş yapabilirler. İngiltere’de kalış süresi de elbette kişinin katılacağı katılacağı programın türüne bağlı olarak değişmektedir..

Belli koşullarda vize süresi uzatılabilmektedir. Vize süresi kurs süresi sona ermeden evvel İngiltere’de iken  uzatılabilmektedir. Vize uzatma bedeli £422 kadardır.

İngiltere genel Öğrenci Vizesi başvuru için uluslararası geçerli bir sınav sonuç belgesi istenmektedir.

İngiltere Genel Öğrenci Vizesi başvurusu Tier 4 isimli 40 puanlı bir sistem üzerinden değerlendirilmektedir. 30 puanı CAS kabul belgesi, kalan puanı ise talep edilen miktarda banka hesabı şeklinde.

  • Vize ücreti için £ 310 ödenmektedir.

İngiltere Öğrenci Vizesi Hakkında Temel Bilgiler

  • İngiltere öğrenci vizesi ile İngiltere’de dil eğitimi almak isteyen kişiler için çalışma izni verilmemektedir.
  • Fakat Tier 4 General Student Visa ile İngiltere’ye giden öğrenciler part time olarak izin verilen işlerde çalışabilmektedirler.
  • İngiltere uzun süreli öğrenci vize süresi sona erdikten sonra, vize süresi İngiltere’den uzatılabilmektedir.
  • İngiltere öğrenci vize başvuruları için son 10 yıl içerisinde alınmış ve en az 6 ay geçerliliği bulunan bir pasaporta sahip olmak gerekmektedir.
  • İngiltere öğrenci vizesi işlemleri için İngiltere Öğrenci Vize Başvuru Formu online olarak doldurulmalıdır.
  • İngiltere öğrenci vizesi başvuruları doğrudan İngiltere Konsolosluğuna yapılmamaktadır. Fakat İngiltere Konsolosluğuna parmak izi uygulaması, biometrik fotoğraf çekimi ve İngiltere Konsolosluğunun gerek görmesi durumunda vize mülakatı için gidilebilmektedir.
  • İngiltere öğrenci vizesi başvuruları için karar merci ise İngiltere Konsolosluğudur.
  • İngiltere öğrenci vizesi başvuruları genellikle maksimum 3 hafta içerisinde sonuçlandırılmaktadır. Fakat İngiltere Konsolosluğu istisnai durumlarda başvuru değerlendirmesi için ek süreye ihtiyaç duyabilmektedir.

İngiltere Öğrenci Vizesi Gerekli Belgeler

Aşağıda yer alan belgeler arasında Türkçe olan belgelerin mutlaka onaylı İngilizce tercümeleri ile bir arada sunulması gerekmektedir. Ayrıca İngiltere konsolosluğu gerek görmesi halinde ek evrak talebinde bulunabilecektir.

1) Vize Başvuru Formu (İngilizce)

2) Pasaport

Pasaport; 10 yıl içerisinde alınmış, seyahat sonrası en az 6 ay geçerliliği olan, ve mutlaka içerisinde boş sayfaların bulunması gerekmektedir.

3) Varsa eski pasaportlar, geçerli seyahat kimliği, nüfus cüzdanı fotokopisi, öğrenci kimlik fotokopisi

4)  2 adet Vesikalık Fotoğraf

Vize Fotoğrafı özellikleri;

  • 45 X 35 mm ebatlarında, Arka fon beyaz, Renkli baskı
  • Son 1 ay içerisinde çekilmiş, Üzerinde herhangi bir düzeltme yapılmamış
  • Yüzün net göründüğü, yüzü kapatan bir durum olmadan, yüz ileriye dönük ve kameraya bakar bir şekilde çekilmiş, Arkada veya yanda herhangi bir objenin görünmediği
  • Baş ile çene arası 29 X 34 mm mesafede, Ağız kapalı, yüz doğal bir ifadede
  • Gözlük takan başvuru sahiplerinin  gözlük camından kaynaklı parlamaların olmaması, gözlerde güneş gözlüğü veya renkli gözlük olmadan çektirilmesi
  • Ve ayrıca üzerinde herhangi bir gölge olmadan çekilmiş bir fotoğraf olmalıdır.

5) Maddi Durum Belgeleri, Finansal Belgeler

Maddi Duruma ilişkin

Başvuru sahibi masrafları kendisi karşılıyorsa, örneğin son 6 aya ait banka ekstresi, maaş bordrosu gibi.. Eğer masrafları ailesi karşılıyorsa, aileye ait maddi durum belgeleri olmalıdır.
Tapu ve araç ruhsatların fotokopileri eklenebilir.
Finansal belgeler içerisinde başvuru sahibinin kendisine veya masraflarını karşılayan kişiye ait gelirini gösteren her türden maddi evrak bulunabilir.

6) Başvuru sahibi çalışıyorsa işveren mektubu  ve işverene ait işyeri kayıt belgeleri (işveren mektubunda maaşı, çalışma süresi, işten seyahati için kendisine verilen izin süresi , bu süre zarfında ücretli mi ücretsiz mi izinli olduğu gibi bilgiler yer almalıdır. İşyeri belgeleri içerisinde de işveren ismini, işin ticari olarak başlama tarihini gösteren ilgili resmi belgeler olmalıdır.)

7) Seyahat Planı (Uçuş Rezervasyonu)

8) Okuldan Kabul Mektubu (Konaklama detayları dahil)

9) Akademik Referans (İngilizce, içeriğinde başvuru sahibinin katılacağı programa ve o süre zarfınca okuldan izinli olduğuna dair bilgiler yer almalıdır.)

10) Başvuru sahibi halen öğrenci ise; İngilizce Öğrenci Belgesi veya İngilizce Tercümesi ile Birlikte Öğrenci Belgesi, Okuldan İzinli olduğuna Dair Yazı. Başvuru sahibi mezun konumda ise, son mezun olduğu okuldan Diploma (veya ingilizce tercümeli çıkış belgesi), Transkript

11) Başvuru sahibinin İngilizce eğitim aldığına dair belgeler (test sertifikaları, kurs bitirme derecesini gösteren sertifikalar gibi)

12) Varsa evlilik cüzdanı fotokopisi

13) Erkek adaylar için askerlik durumunu gösteren belge (onaylı İngilizce tercümesi ile)

14) Seyahat Sağlık Sigortası

15) Aile üyelerinden biri/masrafları karşılayan kişi tarafından konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (ingilizce)

15) Vukuatlı nüfus kayıt örneği (onaylı ingilizce tercümesi ile)

İngiltere vizeleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için bizlere 0 212 543 58 06 – 0 535 712 07 90 telefonlarımızdan veya yurtdışı eğitim başvuru formu ile ulaşabilirisiniz

03 Kasım 2014
3.672 kez görüntülendi

Edu Vizyon Yurtdışı Eğitim Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Bir yurtdışı eğitim konulu yorum yazmak istermisiniz ?